Les Orres
overlayhome
Ready, set, snow!
location_on Frankrijk
# Hoogte
2720m0m
# FUN
1 fun parks0 half pipes
# Pistes
20 km16 km
53 km11 km
# Liften
9
8
0
0
# Apres Ski

Info

--- AL ONZE WINTERREIZEN ZIJN GEANNULEERD OMWILLE VAN HET CORONAVIRUS. WINTERAANBOD 2022 ONLINE OP 15/08 ---

Het moderne, mooi verzorgde skigebied Les Orres verdient vijf sterren. Het (gedeeltelijk) autovrije dorp is onderverdeeld in drie zones: Les Orres 1550, Les Orres 1650 en Les Orres 1800. Het centrale dorpsplein in Les Orres 1650 is the place to be met alle winkels, restaurants en enkele bars. Verwacht je hier echter niet aan après-ski zoals je die in vele andere Franse skigebieden vindt.  

Met 100 kilometer aan pistes die tot hoogtes van wel 2720 meter reiken, zal je je als echte wintersporter nooit vervelen. De hoge steile flanken worden afgewisseld met pistes die door de bossen kronkelen. Het gebied heeft sinds 2019 ook een nieuwe 6-persoons stoeltjeslift, dat betekent minder aanschuiven én meer van de pistes scheuren. Do we need to say more? 

Wil je het maximale uit je skivakantie halen? Op een klein uurtje rijden ligt het skigebied La Forêt Blanche met de bekendere dorpen Risoul en Vars. In Risoul vind je goede après-ski in de Yeto Bar. Let op: de skipas voor La Forêt Blanche is niet inclusief, deze kan je ter plaatse nog kopen.  

Events & Must do
RODELEN

Rodelen is leuk voor jong en oud! Met slee, bob, glider of snowtube stuif je naar beneden. Bochten, hobbels en de snelheid; wat is sleeën toch leuk!

Prijs: 1 rit - €4, 6 ritten - €20

PARAGLIDEN

Paragliden, of parapenten, kan ook in de winter. Op je ski’s ga je met een instructeur de berg af. waarbij je als een vogel boven de sneeuw vliegt, met bergtoppen om je heen. En skiërs op de pistes. Paragliding is een heerlijke sport. 

Prijs: 2uur - €90

HONDENSLEE

Huskies zijn sterke honden en worden veel ingezet bij het rijden met de hondenslee. Tijdens de tocht trekken ze de slee pijlsnel door de witte wildernis. Voel de wind in je gezicht en proef een vleugje van hoe het leven vroeger was, toen de hondenslee nog een gebruikelijk vervoermiddel was.

Prijs: 30 min - €25

NACHTSKIËN

Na een dag skiën heb je er nog steeds geen genoeg van. Het liefst zou je de hele dag skiën. Dag en nacht. Heb je overdag het prachtige uitzicht over de met zon beschenen dorpen, kun je ’s nachts genieten van een afdaling onder de sterrenhemel en met zicht op de fantastisch verlichte dorpen.

Prijs: Gratis

Apres ski

Voor de après-ski hoef je niet naar Les Orres, het is een gebied dat gefocust is op de echte wintersporter, families en gezinnen. Willen jij en je vrienden dus ook genieten van de beste après ski, neem dan zeker een kijkje naar onze andere bestemmingen als Les Deux Alpes, Val Thorens, …   

Contact us

Get in touch with us