La Plagne
overlayhome
Eat. Sleep. Ride. Repeat.
location_on Frankrijk
# Hoogte
3250m1250m
0
# Pistes
8 km161 km
165 km85 km
# Liften
43
58
16
0
# Apres Ski

Info

--- AL ONZE WINTERREIZEN ZIJN GEANNULEERD OMWILLE VAN HET CORONAVIRUS. WINTERAANBOD 2022 ONLINE OP 15/08 ---

In La Plagne kun je skiën in het hooggebergte rond de Roche de Mio en op de Bellecôte gletsjer, maar als je afdaalt naar Plagne Montalbert ski je door een fijn bos en ook de afdaling naar Champagny en Vanoise brengt je van het ruige hooggebergte naar aangename alpenweides. Je kunt dus aardig wat variëren in landschap al lijken sommige pistes wel veel op elkaar. Soms voelt het iets kleiner dan je van zo'n groots gebied zou verwachten. 

La Plagne is een vrij eenvoudig skigebied. Het heeft voornamelijk gemoedelijke blauwe pistes en ook de rode zijn nergens echt steil. Het voelt allemaal wat makkelijker aan dan bij de buurman Les Arcs.

Events & Must do
BOBSLEIGH

Wist je dat de Olympische bobsleighbaan in La Plagne de ganse winter vakantiegangers verwelkomt aan het einde van de dag, na de sporttraining? Er zijn drie versies beschikbaar voor het grote publiek: bobraft, speedluge en bobracing. Drie machines om in de voetsporen van de atleten te lopen (glijden); geen pretentie, je staat op dezelfde startlijn, drie, twee, één.... go!

Prijs: €122

SNOWMOBILE

Sneeuwscooters, ze doen alle wintersporters even omkijken. Ze razen met groot machtsvertoon de pistes op en af. Vaak voor praktische doeleinden, soms helaas met gillende sirenes. Maar hoe gaaf zou het zijn om deze krachtige machine zelf eens te besturen?

Prijs: €45

PARAGLIDEN

Paragliden, of parapenten, kan ook in de winter. Op je ski’s ga je met een instructeur de berg af waarbij je als een vogel boven de sneeuw vliegt, met bergtoppen om je heen. En skiërs op de pistes. Paragliding is een heerlijke sport. 

Prijs: 10-15 min - €80

NACHTSKIËN

Na een dag skiën heb je er nog steeds geen genoeg van. Het liefst zou je de hele dag skiën. Dag en nacht. Heb je overdag het prachtige uitzicht over de met zon beschenen dorpen, kun je ’s nachts genieten van een afdaling onder de sterrenhemel en met zicht op de fantastisch verlichte dorpen.

Prijs: Gratis

Apres ski

La Plagne is vooral gericht op de gezinsmarkt en het nachtleven is dan ook niet zo wild als in sommige andere resorts. De aard van de resorts betekent ook dat sommige gebieden levendiger zijn dan andere en er zijn zeker genoeg mogelijkheden voor een paar schnaps na een dag op de heuvel.  

Als het een zware après-scène is die u zoekt, dan is La Plagne misschien niet je beste keuze, en je moet je zeker bewust zijn van het gebied waarin je accommodatie zich bevindt, maar zoals bij bijna elk skigebied, als je echt een feestje wilt vinden, zal er ongetwijfeld iets aan de hand zijn! 

Contact us

Get in touch with us