Alpe d'Huez
overlayhome
Winter is the best of the four seasons!
location_on Frankrijk
# Hoogte
3300m1100m
0
# Pistes
20 km50 km
130 km50 km
# Liften
22
19
21
0
# Apres Ski

Info

ONS WINTERAANBOD KOMT ONLINE OP 27/09 OM 18U! Eerste 100 boekingen krijgen 95 euro vroegboekkorting + een gratis Mountain Bash Trui

Alpe d’Huez beschikt over 245 km pistes, met talloze mogelijkheden voor elk niveau van beginner tot gevorderde. Het gebied is zeer uitgebreid en vanuit Alpe d’Huez zijn alle omringende dorpen via de pistes bereikbaar. Voor de ervaren skiër zijn de pistes rond het hoogste punt, de Pic Blanc op 3300m, een echte aanrader. Beginners zullen zich de eerste dagen beperken tot de pistes vlak boven Alpe d’Huez, deze zijn eenvoudig groen. 

Vanaf het hoogste punt, de Pic Blanc, lopen verschillende zwarte pistes naar beneden, onder andere de beruchte ‘Tunnel’ die letterlijk door de berg voert. Het licht aan het einde van deze tunnel is voor veel skiërs geen prettige verrassing: als je namelijk de tunnel uitkomt, moet je nog een pikzwarte piste af voordat je rustig weer op adem kan komen van de belevenis. En hier vind je ook Europa’s langste zwarte piste: de Sarenne. Wie het lukt om deze pistes zonder stoppen af te dalen trakteert zichzelf op vermoeide bovenbenen. 

Het middelpunt van het skigebied is het dorp Alpe d’Huez, indrukwekkend gelegen op de rand van een afgrond. In dit grote skistation is alles te vinden op het gebied van ontspanning en vermaak.  

ONS AANBOD

Droom je ook al van de aankomende winter?
Ons aanbod voor deze bestemming staat nog niet online maar hier kan je alvast je preregistreren om meldingen te ontvangen als je favoriete bestemming online komt!

PREREGISTREER NU
Events & Must do
NACHTSKIËN

Na een dag skiën heb je er nog steeds geen genoeg van. Het liefst zou je de hele dag skiën. Dag en nacht. Heb je overdag het prachtige uitzicht over de met zon beschenen dorpen, kun je ’s nachts genieten van een afdaling onder de sterrenhemel en met zicht op de fantastisch verlichte dorpen.

Prijs: Gratis

RODELEN

Rodelen is leuk voor jong en oud! Met slee, bob, glider of snowtube stuif je naar beneden. Bochten, hobbels en de snelheid; wat is sleeën toch leuk!

Prijs: 1 rit - €7, 5 ritten - €32,5

PARAGLIDEN

Paragliden, of parapenten, kan ook in de winter. Op je ski’s ga je met een instructeur de berg af waarbij je als een vogel boven de sneeuw vliegt, met bergtoppen om je heen. En skiërs op de pistes. Paragliding is een heerlijke sport. 

Prijs: vanaf €50

SNOWMOBILE

Sneeuwscooters, ze doen alle wintersporters even omkijken. Ze razen met groot machtsvertoon de pistes op en af. Vaak voor praktische doeleinden, soms helaas met gillende sirenes. Maar hoe gaaf zou het zijn om deze krachtige machine zelf eens te besturen?

Prijs: 10 min - €30, 20 min - €50

Apres ski

De komst van La Folie Douce sinds de winter 2013-2014 en het Tomorrowland Winterfestival in 2019 hebben de reputatie van Alpe d'Huez als party resort versterkt. Zo vind je er tal van levendige bars en clubs in de stad waar je kunt feesten van de vroege namiddag tot de vroege ochtend. 

De bar en de aangrenzende restaurants van La Folie Douce bevinden zich op de Plat des Marmottes en zijn toegankelijk voor zowel skiërs/snowboarders als voetgangers via de Marmotte 1 stoeltjeslift. Niet dat u de plattegrond van de piste hoeft te raadplegen om de locatie te vinden, volg gewoon uw oren!

Contact us

Get in touch with us